Vitaliteitscheck

De vitaliteitscheck biedt u op een snelle manier inzicht in uw lichaamssamenstelling, voedingspatroon en beweegpatroon. 

Let op: tijdens de corona periode hebben we te maken met een afwijkende opzet. Zie hiervoor het “Corona Protocol”. Deze vindt u onderaan de website pagina.

Procedure Vitaliteitscheck 

De vitaliteitscheck is verdeeld over 2 afspraken. De eerste afspraak bestaat uit de Bodyscan. De resultaten hiervan worden direct besproken. Daarnaast ontvangt u een formulier waarop u gedurende 7 dagen uw dagelijkse voeding en bewegingsactiviteit kan bijhouden. Vervolgens stuurt u het ingevulde formulier terug per email. Op de tweede afspraak worden de resultaten van de voedingsanalyse en bewegingsanalyse met u besproken. Alle resultaten en adviezen tezamen worden verwerkt in een rapportage.

U kunt voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak contact opnemen via het contactformulier (zie Contact rechtsboven in de menubalk). Heeft u een afspraak gemaakt, dan dient u voor de afspraak de vitaliteitscheck betaald te hebben.

Vitaliteitscheck Steenwijk. Een coulage van foto's van het kantoor en de bodyscan van Klappe Vitality in Baars. En foto's van de prachtige omgeving.

Bodyscan

De bodyscan (professionele lichaamssamenstellinganalyse) geeft door middel van een lichaamsscan de status weer van uw fysieke gesteldheid. Voor de bodyscan dient u alleen uw sokken en schoenen uit te trekken. Deze scan geeft een heel uitgebreid pallet aan parameters weer, zoals streefgewicht, gewichtsregulatie, vetregulatie, spierregulatie, BMI, vetpercentage, middel-heup ratio, visceraal vetniveau, vetvrije massa, basaal metabolisme, obesitas classificatie, skeletspierindex, vochtbalans, botmassa, spiermassa, vet- en spieranalyse per lichaamsdeel, metabolische leeftijd en een totaal score. De gemeten resultaten zullen met u worden besproken. U krijgt vanzelfsprekend uw resultaten mee in een duidelijk printoverzicht. Kijkt u hier voor een voorbeeld print. 

Vitaliteitscheck Steenwijk. Een coulage van foto's van de prachtige omgeving.

Voedingsanalyse

Op basis van een door u ingevuld voedingsformulier krijgt u een voedingsadvies met betrekking tot uw huidige voedingspatroon. Daarbij wordt rekening gehouden met het doel wat u voor ogen heeft voor de midden/lange termijn. Bovendien zal er rekening gehouden worden met de analyse resultaten verkregen uit de bodyscan. 

Vitaliteitscheck Steenwijk. Een coulage van foto's van de prachtige omgeving.

Bewegingsanalyse

Op basis van een door u ingevuld bewegingsformulier krijgt u een bewegingsadvies met betrekking tot uw bewegingspatroon. Daarbij wordt rekening gehouden met het doel wat u voor ogen heeft. Bovendien zal er rekening gehouden worden met de analyse resultaten verkregen uit de bodyscan.